Promise Based Logistics e-supply chain management

Het logistiek fundament onder uw omnichannel strategie

Met Promise Based Logistics vergroot u omzet en klantloyaliteit door zeer hoge leverbetrouwbaarheid en reductie van ‘nee’-verkopen. Promise Based Logistics is software die e-supply chain management radicaal nieuw benadert.

Traditioneel worden logistieke processen en ook die voor het uitleveren van weborders behandeld volgens een ‘top-down’-model:
Vanuit een distributiecentrum worden internetbestellingen afgestuurd naar de consument of een winkel om het artikel af te halen. De laatste jaren worden ook leveranciers direct in dit proces betrokken: Zij leveren rechstreeks af aan de eindklant (het zogenaamde ‘dropshippen’) of leveren snel (kleine hoeveelheden) aan een distributiecentrum (het zogenaamde ‘crossdocken’).

De meeste retailers betrekken echter niet hun fysieke winkels bij hun e-logistiek. Zonde, want in die winkels ligt voor miljoenen aan voorraden, dichtbij de consument.
En een groot deel van die voorraad is vaak niet eens te koop op de webshop, omdat bij de bepaling van online verkoopbare artikelen wordt uitgegaan van voorraden die in het distributiecentrum of bij leveranciers liggen.

Promise Based Logistics stelt retailers en hun leveranciers in staat om maximaal rendement te halen uit de bestaande supply chain en deze verder uit te breiden tot een ijzersterk netwerk waarin ‘nee’-verkopen door out-of-stocks tot een minimum worden gereduceerd en maximale leverbetrouwbaarheid wordt gerealiseerd.

Waarom winkelvoorraden gebruiken in e-logistiek niet zou werken?
5 misverstanden

Elke retailer weet dat er in zijn winkels voorraden liggen, die in de marketing (in folders, op de webshop, mobiel) niet worden gepromoot. Hierna hebben we de 5 meest voorkomende misverstanden op een rijtje gezet waarom retailers denken dat winkelvoorraden niet kunnen worden ingezet in de e-supply chain. Of waarom ze het project om dit wél te gaan doen niet aandurven.

 

Misverstand 1: We hebben geen goede voorraadstanden

Dikke kans dus dat we een order naar een winkel sturen, maar dat deze dan toch niet kan leveren.
Antwoord met Promise Based Logistics: Geen punt. De PBL-software detecteert dat een winkel niet snel genoeg reageert of heeft aangegeven niet te kunnen leveren. De order zal automatisch een nieuwe route krijgen.

 

Misverstand 2: We hebben ook franchise-winkels

Benieuwd naar het antwoord met Promise Based Logistics? Bel 024 3500437.

 

Misverstand 3: Hoe krijgen we dit uitgerold met tig winkels tegelijk?!

Tegelijk of geleidelijk, beide zijn mogelijk. Benieuwd naar het antwoord met Promise Based Logistics? Bel 024 3500437.

 

Misverstand 4: Sommige winkels zullen slecht functioneren en daarmee het hele concept onderuit halen

Dat eerste klopt, maar dat tweede niet. Promise Based Logistics zorgt dat de sterkste schakels de sterkte van de ketting bepalen. Benieuwd hoe we dat met Promise Based Logistics realiseren? Bel 024 3500437.

 

Misverstand 5: Via distributiecentrum uitleveren is een stuk goedkoper

Voor grote hoeveelheden orders is dat juist. Maar …. order-aantallen zijn vaak erg volatiel. En dus zullen er vaak meer medewerkers zijn ingepland dan nodig. Of moet u snel extra medewerkers bijregelen als er te weinig is gepland. Daarnaast is niet bepalend wat het kost om 1 order te picken en in te pakken, maar wat de hele keten kost om betreffende order bij de consument te krijgen.
Promise Based Logistics zoekt voor elke order de beste e-supply chain: Via eigen DC, winkels, leveranciers of combinaties daarvan. En bepaalt een nieuwe supplychain route, indien er iets niet goed gaat in de huidige. Waarbij u aan de knoppen zit om uw volledige e-supply chain te laten werken, zoals u wilt. Op elk moment, voor elke situatie.

 

Maximaal rendement door samenwerking

Samenwerken is hét concurrentiewapen van de toekomst.
Samenwerken met eigen winkels, samenwerken met leveranciers, samenwerken met vervoerders, samenwerken met zusterbedrijven, samenwerken met bedrijven uit dezelfde inkoopgroep. Zelfs samenwerken met concurrenten. Onderscheid in marketing, werk samen in logistiek. Voor minder ‘nee’-verkopen en hogere leverbetrouwbaarheid.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?
We komen graag bij u langs om de mogelijkheden van Promise Based Logistics met u te inventariseren!
Bel e*cube op 024 3500437.

Referenties
Intertoys Marskramer