jCube voor Magento: Magento – maar dan super snel

Magento, maar dan super snel

Een turbo-booster voor uw Magento

Magento is een mooie basis voor uw webshop. Maar terwijl het over zeer uitgebreide standaard functionaliteiten beschikt, is het ook rigide qua navigatie en beheer en tamelijk langzaam. Naast problemen met performance zijn Magento-klanten vaak ook niet tevreden over de productnavigatie en bijvoorbeeld sortering van artikelen. Met jCube lossen we deze problemen (en meer) op.

Over Magento hosting (niet de razendsnelle)

Steeds meer hosting providers bieden ‘Magento geoptimaliseerde snelle webshophosting’ aan.
Daarbij wordt o.a. de MySQL database geoptimaliseerd, o.a. met behulp van Memcached database offload.
Heb je een echt goede hostingprovider dan worden ook SSD of SSD-accelarated harde schijven aangeboden. Dit helpt flink om zwaar belastte tabellen veel sneller te maken.
En in Magento Enterprise kan Full Page Caching gebruikt worden. Maar …. uiteindelijk leiden al deze acties er op z’n best toe dat een dramatisch langzame Magento shop aanvaardbaar draait, snel gaat het niet worden.
Om veeleisende consumenten van dienst te zijn en hoog in de Google ranking te komen, is dat wel nodig.
Om misverstanden te voorkomen: Magento doet een ongekende klus. Zoveel features in 1 pakket tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding (zowel voor de Community, Standard of Enterprise Edition). Maar zoveel functionaliteiten samenvoegen, gaat ten koste van performance.
And that’s where jCube comes in.

Een snelle Magento webshop, ook bij grote drukte

jCube is ontworpen en gemaakt om snel, veel bezoekers gelijktijdig af te handelen. En jCube is niet snel door een paar trucjes of snel op sommige pagina’s, maar altijd snel, voor elke pagina, hoeveel bezoekers u ook heeft. Ook voor filters (zoals bijvoorbeeld maat, kleur of merk) en zoeken op trefwoord. Sterker nog: Tijdens pieken performt jCube op z’n best !
En jCube combineert dit met ongekende functionaliteit voor catalogusbeheer die tevens een goede interne linkstructuur waarborgt. Met grote SEO-verbeteringen als resultaat.

Zie de jCube pagina voor meer informatie over de jCube performance engine.

Voorbeelden van verbeteringen op het gebied van performance en navigatie

- Magento biedt keurige ‘schone’ URL’s, maar deze zijn niet doorgevoerd voor maten en kleuren (waar nu onbetekenende id’s worden gebruikt).
- Zoeken op trefwoord kost in veel webshops meer dan een seconde. En zoeken 10 mensen tegelijkertijd, dan is er behoorlijk wat hardware nodig om deze 1 seconde te blijven halen.
- Daarnaast zijn zoekfuncties vaak niet ‘fuzzy’. Terwijl juist ‘fuzzy search’ er voor zorgt dat klanten makkelijker vinden wat ze zoeken.
- Lijst-pagina’s en productdetailpagina’s worden vaak traag geladen. HTML-laadtijden van 1 a 2 seconde en meer zijn geen uitzondering, hoewel ook resultaten van slechts 100 ms worden gehaald. Het is gissen waardoor deze grote verschillen worden veroorzaakt, maar het duidt meestal op instabiliteit. Vooral tijdens acties (waarbij het aantal bezoekers flink toe neemt ten opzichte van normaal) ondervinden webshops met dit type gedrag vaak grote performance problemen, met alle gevolgen van dien voor de conversie.
Http-caching helpt enorm om dit te verbeteren, maar zo gauw iemand een artikel in z’n mandje doet, wordt hij/zij daarvoor gestraft met trage pagina’s.
- Een artikel toevoegen aan het mini-mandje kost snel zo’n 1,5 tot 2 seconden.

Caching: Varnish, Memcached en Reddish

En gebruikt of overweegt u (http)-caching als oplossing. Prima, maar lees vooral verder. jCube is veel meer dan dat. jCube maakt uw webshop van nature snel, ook zonder http-caching op basis van bijvoorbeeld Varnish of Reddish of caching met Memcached.

De zoveelste oplossing om Magento sneller te maken?

We merken dat veel bedrijven al allerlei oplossingen hebben geprobeerd om hun Magento sneller te maken. Maar jCube is niet gemaakt om Magento sneller te maken. We hebben jCube ontworpen en ontwikkeld om webshops bloedsnel te maken. En daarna aangepast om met Magento te kunnen samenwerken. Proof nodig? Zie bijvoorbeeld www.beat-it.nl.

No cure, no pay

Graag analyseren we uw Magento om de voordelen van jCube expliciet te maken.
Nog niet overtuigd? We implementeren jCube op basis van ‘no cure, no pay’, dus u loopt geen enkel risico.